...
...
...

 

Het weer doet op dit moment vreemd. We hebben enorme onweersbuien gehad met zeer veel regen. Af en toe leek het een tropisch klimaat. Men zegt het wel 15 jaar geleden is dat dit soort weer plaatsvondt in Melbourne.

Bijna in de val

De lucht werd donker, dreigend en zag er indrukwekkend uit. We hoorden over de radio dat het parachute vliegtuig van Lilydale (vliegveld 5 km. van Coldstream) teruggeroepen werd. De parachutisten nog aan boord. Van ons waren er ook twee vliegtuigen in de lucht. Op de terugweg, maar nog ver weg. Even later zagen we het parachute vliegtuig omlaag komen en naar Lilydale vliegen. Recht op de donkerte af. (Zie foto) Ik vroeg me af: "Wat gaat die doen?". Nu is het vanaf de grond altijd moeilijk te beoordelen hoe de situatie er vanuit de lucht uitziet. Misschien zag de piloot mogelijkheden om nog binnen te komen, maar vanaf waar wij stonden, op vliegveld Coldstream, zo'n 5 km van Lilydale airport, zag het er in ieder geval niet goed uit!

Een paar seconden later kwam hij terug, richting Coldstream gevlogen. Een enorme grijze muur van regen op zijn staart. Hij kon Lilydale niet binnenkomen! Het parachute vliegtuig voegde in in het circuit van Coldstream en landde zonder omhaal. De lading parachutisten nog aan boord. Al voordat hij uitgetaxied was, barstte de storm los. Enorme windvlagen, de windzak horizontaal, en zware regenval die het zicht tot minder dan een paar honderd meter beperkte.

(Klik op de foto om het filmpje te zien)

De inzittenden van het vliegtuigje (piloot en de niet-gedropte parachutisten) renden de 30 meter naar onze hangaar, maar konden niet voorkomen dat ze tot op het botje doorweekt waren. Ondertussen hoorden over de radio dat onze twee vliegtuigen aan de andere kant van de storm in de "hold" (rondjes vliegen om af te wachten) waren. Even later was de lucht opgeklaard en waren wij opgelucht toen ze veilig waren geland. Er lagen enorme plassen water op de taxibanen en de vliegtuigen hadden moeite om terug te taxieen! (zie filmpje)

(Klik op de foto om het filmpje te zien)

De inzittenden van het parachute vliegtuigje kregen een bakje thee in onze cantine om even bij te komen.

40 graden zonder vuurwerk

Oudjaarsdag, vandaag, wordt een heerlijke 40 graden! Het is een beetje uitzonderlijk, maar als gevolg daarvan is er de hele oudjaarsdag een "fire ban". (omdat er ook redelijk wat wind staat) Geen vreugdevuren en geen vuurwerk! Nu is dat in Australië sowieso verboden, met uitzondering van professioneel vuurwerk in de stadscentra.

Onze oudjaarsdag ziet er als volgt uit: een beetje ontspannen, op gezette tijden van de zon genieten, maar voornamelijk binnen blijven in ons koele huis. Vanavond gaan we naar de kerk, waar men oliebollen heeft gebakken. Toch nog een beetje Nederlands!

Vreemden in huis

U weet wat baby-sitten is? In Australië hebben ze er een andere vorm van, namelijk "house sitting". We wonen nu 6 weken in het huis van een gepensioneerd zendingsechtpaar dat familie bezoek combineert met een missietrip naar Papua New Guinea. Zo ontsnappen we de campus, die nagenoeg leeg is op het moment, en genieten we van de extra ruimte. Erg fijn dat deze mensen "vreemden" in hun huis laten wonen!

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...