...
...
...

We zijn aangekomen in het land van de woonpercelen van 1-hectare, het rijden aan de verkeerde kant van de weg en het lopen op blote voeten de hele dag: Darwin, Australië. We hebben de beschikking over een bijzonder huis voor een paar dagen, om even een kleine break te hebben als afsluiting van het verlof, voordat we terugkeren naar het zendingsveld. Het huis staat op een 2 hectare perceel (net als alle huizen in de wijde omgeving) en is eigendom van ex-MAFfers die zich realiseerden dat het soms nodig is voor mensen om even uit Arnhem Land weg te kunnen. Het heeft een mooie tuin om te ontspannen, een kleine spa, wat geweldig is voor de kinderen, en zelfs een auto om te gebruiken.

We ervaren de effecten van de jet-lag. Rondlopen met een waas in ons hoofd, wakker worden op vreemde tijden, niet in slaap kunnen vallen. Gisteren waren de kinderen wakker van middernacht-2 uur 's nachts, vandaag van 2-4 uur 's nachts. Het lijkt erop dat het lichaam elke dag twee uur inhaalt, wat een goed teken is. Nog een paar dagen en het tijdsverschil van 8,5 uur is overwonnen!


Janneke en de kinderen genieten van de spa

We werden gisteravond gebeld door de Yolŋu zus van René. Ze lijkt er een gewoonte van te maken om iedere keer als we van verlof terugkomen op een of andere manier te verschijnen. De vorige keer, twee jaar geleden, zat ze aan boord van de vlucht die ons terugbracht naar ons huis in Milingimbi. Nu belde ze, twee dagen nadat we het land binnen waren gekomen, zonder dat ze onze precieze aankomstdatum wist. Hoewel we nog niet in Arnhem Land zijn; Darwin is 600km van Arnhem Land af, was het goed om van haar te horen hoe het ging. Er zijn de afgelopen tijd veel begrafenissen geweest, helaas een steeds terugkerend feit in Aboriginal communities, en ze vertelde er ook van dat ze had gepreekt op Kerstdag, en dat ze twee keer hetzelfde visioen van God heeft ontvangen over een nieuwe focus voor de community.

Het blijkt dat een andere zus in Darwin is, om te zorgen voor haar echtgenoot, die speciale zorg nodig heeft die niet beschibaar is in Arnhem Land. We gaan proberen haar later deze week te bezoeken.

 
De tuin. Een heerlijke plek om te ontspannen.

Het weer is 33° Verspreide onweersbuien

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...