...
...
...

We hebben een paar bananenplanten geplant in onze tuin in Nhulunbuy. In Milingimbi vertrokken we voordat we de vrucht ervan konden plukken. Hopelijk zien we deze keer wat resultaat. Volgens de beheerder van de kwekerij hier zijn dit de laatste bananenplanten die te koop zijn in heel de Northern Territory tot oktober. Dit vanwege een vernietigingsopdracht die de overheid heeft uitgevaardigd om alle bananenplanten te vernietigen in grote delen van het Northern Territory. Schijnbaar is er een ziekte waar men vanaf probeert te komen. We voelen mee met de eigenaren van bananenplantage's.


René zijn bureau in het kantoor van de Hoofd vliegdienst

René is terug op kantoor. Op dit moment full-time, want er moet een uitgebreid trainingsplan worden samengesteld voor het komende jaar. Het is net een puzzel van duizend stukjes. René geeft leiding aan een team van zeven part-time Trainings- & Checkpiloten met verschillende bevoegdheden en het plan moet ervoor zorgen dat trainingspiloten met de juiste bevoegdheden op de juiste tijd worden ingezet. Bij een typische inwerkperiode voor een nieuwe piloot zijn zo'n vier à vijf verschillende trainings- en checkpiloten betrokken gedurende de verschillende fases van het inwerken. Er staan 12 piloten op het lijstje om dit jaar te arriveren, soms drie tegelijk. Dit is bemoedigend, maar het zorgt ook voor een flinke belasting van de trainingscapaciteit. Daarnaast verwachten we een nieuw vliegtuigtype in het programma, een C208 Caravan, waarvoor ook een stuk training nodig is voor een aantal piloten. De Caravan gaat worden ingezet om een shuttle-service uit te voeren tussen de communities, met plaats voor meer passagiers.

 
Er wordt hard aan de C208 Caravan gewerkt op de heavy maintenance base van MAF in Mareeba. Het toestel wordt in April in Arnhem Land verwacht.

Weer: 27° Buien in de omgeving

Instagram

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...